Malkara Kaşarı’na Coğrafi Tescil Başvurusu

Malkara Eski Kaşarı Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili İçin Başvuracak

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), “Malkara eski kaşarı”nın Avrupa Birliği (AB) nezdinde coğrafi işaret tescili alması için başvuruda bulunacak.

TTSO Başkanı Cengiz Günay, yaptığı açıklamada, coğrafi işaretin, bir ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve bu özelliklerin coğrafi alanla olan bağlantısını garanti eden önemli bir kalite işareti olduğunu vurguladı.

Kentin marka lezzetlerini değerlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Günay, Malkara eski kaşarının uluslararası alanda daha fazla tanınması hedeflendiğini belirtti.

Coğrafi işaretli ürün sayısını artırmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Günay, “Ramazan çöreği için başvuru yapıldı. Şarköy sirkesi için hazırlıklarımızı tamamladık ve kısa süre içinde başvuruda bulunacağız. Ayrıca “Malkara eski kaşarı”nın AB coğrafi işaret tescili alması için de başvuruda bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yöresel ürünler açısından oldukça zengin bir ülke olduğuna dikkat çeken Günay, Tekirdağ’ın da bu alanda yöresel ürünlerini ortaya çıkarmak adına yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Tescilli ürünlerin yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü aktaran Günay, “Gezen, gören ve gastronomiye ilgi duyan insan sayısı arttıkça ürünlere olan talep de artıyor. Şehrimiz olarak bu ilgiden pay alabilmek için tarihsel zenginliğimizi ortaya çıkararak ve ürün çeşidimizi artırarak çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Tekirdağ’da, kente özgü 13 tescilli ürün bulunduğunu ve bu sayıyı 30’a çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Günay, Tekirdağ köftesi, pabuç köftesi, salamura yaprağı, peynir helvası, Hayrabolu tatlısı, Velimeşe bozası, Karacakılavuz dokumaları, Malkara eski kaşarı, Tekirdağ soğanı, Seymen kavunu, Çorlu kuzu ciğer sarma, Küçükyoncalı keşkeği ve Tekirdağ bulamasının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildiğini hatırlattı.

Related Posts

Memurların gözü temmuz zammında: Öğretmen, polis, doktor ne kadar maaş alacak?

TÜİK’in açıklayacağı haziran enflasyonu sonrası Temmuz 2025 memur zammı netleşecek. Öğretmen, polis, doktor ve diğer kamu çalışanları için unvana göre zamlı maaş hesaplamaları belli olmaya başladı. İşte meslek meslek güncel tahminler…

Altın ve petrol fiyatları çıldırdı! Piyasalarda İsrail depremi

İsrail’in İran’a saldırmasının hemen ardından ons altın 3 bin 430 dolara fırladı. Gram altın ise 4 bin 380 TL’yi aşarak tarihin en yüksek seviyesine çıktı. Petrol fiyatların da altına paralel şekilde yükselişe geçti. İsrail, düzenlediği saldırıda …

En uzun asma köprüde ‘mafya’ riski

İtalya, Sicilya ile ana karayı birbirine bağlayacak ve dünyanın en uzun asma köprüsü olacak projenin inşasına bu yaz başlamayı planlıyor.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi 800 kişiyi işten çıkarıyor

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerde başlayan grev 1 hafta sonra uzlaşma sağlanması sonucu 4 Haziran’da sona ermişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez de üç farklı şirketinde çalışan toplam 800 işçiyi işten çıkartıyor.

Malezya sanayi üretimi ivme kaybetti

Malezya İstatistik Departmanı’nın açıkladığı verilere göre, ülkenin sanayi üretimi 2025 Nisan ayında bir önceki yıla göre %2,7 oranında arttı. Ancak bu oran, mart ayında kaydedilen ve son üç ayın en yüksek seviyesi olan %3,2’lik büyümenin gerisinde …

Dolar ve euroda son durum: Fırtına öncesi sakinlik

Döviz piyasalarında dalgalı seyir sürüyor. Yatırımcılar ve döviz işlemi yapanlar, kurların güncel durumunu yakından izliyor. Güncel veriler ışığında piyasadaki hareketlilik devam ediyor. Peki güncel dolar ve euro ne kadar oldu? İşte güncel döviz …