Tavuk yumurtası mı yoksa bıldırcın yumurtası mı? Hangisi daha sağlıklı

Bıldırcın Yumurtası ve Tavuk Yumurtası Karşılaştırması

Beslenme uzmanları, bıldırcın ve tavuk yumurtalarının besin değerleri açısından zengin olduğunu belirtiyor. Her iki yumurtanın da sağlıklı yaşam için önemli olduğu vurgulanıyor ve tercihlerin kişisel ihtiyaçlara göre değişebileceği ifade ediliyor.

Doktorlar, her iki yumurtanın da düzenli olarak tüketilebileceğini söylüyor ancak içerdikleri besin öğeleri açısından bıldırcın yumurtasının tavuk yumurtasına göre daha zengin olduğu belirtiliyor.

Bıldırcın Yumurtasının Besin Değeri

Bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasına göre 5 kat daha fazla fosfor ve 7 kat daha fazla demir içeriyor. Ayrıca B12 vitamini ve protein oranı da daha yüksek. Alerjik reaksiyonlara karşı daha düşük risk taşıyan bıldırcın yumurtası, bağışıklık sistemini magnezyum sayesinde destekliyor.

Daha Dayanıklı ve Besleyici

Bıldırcın yumurtasının kabuğu, tavuk yumurtasına göre daha koruyucu bir yapıya sahip olduğu için bakteri girişine karşı daha dayanıklıdır. Ayrıca içeriğinde tavuk yumurtasında bulunmayan ovomucin adlı antiviral madde bulunmaktadır. Bu madde, enfeksiyonlara karşı direnci artırmaktadır.

Kan Değerlerini Destekliyor

Bıldırcın yumurtasının düzenli tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve hemoglobin seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengin olması, daha sağlıklı bir alternatif arayanlar için ideal bir seçenek olmasını sağlar.

Related Posts

Dar gelirli ailelere ücretsiz tüp bebek desteği başladı

Gaziantep’te doğal yollarla çocuk sahibi olamayan dar gelirli 200 aile için tüp bebek projesi hayata geçirildi.

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Kahveye protein tozu atıp içiyorlar! Jet hızıyla yayıldı: ‘İlk sinyali böbrek ve kalpte verir’

Protein tozunun ne kadar doğru kullanıldığı hâlâ tartışma konusuyken, sade kahveyle karıştırılarak hazırlanan ‘Proffee’ akımı tüm dünyada hızla yayıldı. Sosyal medyada farklı tariflerle paylaşım rekorları kıran bu trend, özellikle sabah aç karnına tüketilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, bu popüler içeceğin sanıldığı kadar masum olmadığını söylüyor.

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Konuşulmayan yan etkiler: Uyumak uğruna ne kaybediyoruz?

Uyku ilaçları ya da bitkisel destekler kullanan pek çok kişi kusma, halsizlik, saç dökülmesi gibi yan etkileri yaşasa da bunları paylaşmıyor. İlacın etkisi geçince kilolar geri geliyor, uyku tekrar bozuluyor. Sosyal medyada anlatılanlar çoğu zaman eksik, hatta yanıltıcı.