Suudi Arabistan’dan Kaçak Hac Ziyaretlerine Önlem

Suudi Arabistan, “kaçak hac” ziyaretlerine karşı yeni önlemler aldı

Suudi Arabistan, “kaçak hac” ziyaretlerini engellemek amacıyla alınacak tedbirler kapsamında, 29 Nisan’dan itibaren Hac vizesi dışında herhangi bir vizesi bulunmayan kişilerin Mekke’ye giriş veya Mekke’de kalışına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Hac vizesi sahipleri dışında kalan herhangi bir vizeli kişinin 1 Zilkade 1446 (29 Nisan 2025) tarihinden itibaren Mekke’ye giriş ve çıkışlarına izin verilmeyeceği kararı alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, açıklamada umre ibadetini yerine getirecek kişilerin Suudi Arabistan’a giriş yapabilmeleri için son tarihin 13 Nisan, çıkışlar için ise 29 Nisan olduğu belirtildi.

Umre vizesi alınmasının 10 Haziran’a kadar durdurulacağı belirtilen açıklamada, “Mekke’ye giriş yapabilmek için çalışma izni, Mekke İdaresi tarafından verilen oturma izni veya geçerli bir hac vizesi olması zorunludur.” denildi.

Suudi Arabistan, 2024 hac sezonunda birçok kişinin izin almadan Mekke’ye gelmesi nedeniyle altyapı ve sağlık hizmetlerinde artan baskı sebebiyle “kaçak hac” ziyaretlerini önlemek amacıyla yeni tedbirler almaya başlamıştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Raşa Evrensel – Güncel

Related Posts

Dünya genelinde pek çok ülke, sıcak hava dalgalarına karşı teyakkuza geçti

Dünya genelinde ülkeler, bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklıkların olumsuz etkileriyle mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan ortalama sıcaklıklar, bu yıl pek çok ülkede yeni rekorlar kırdı.

Kahveye protein tozu atıp içiyorlar! Jet hızıyla yayıldı: ‘İlk sinyali böbrek ve kalpte verir’

Protein tozunun ne kadar doğru kullanıldığı hâlâ tartışma konusuyken, sade kahveyle karıştırılarak hazırlanan ‘Proffee’ akımı tüm dünyada hızla yayıldı. Sosyal medyada farklı tariflerle paylaşım rekorları kıran bu trend, özellikle sabah aç karnına tüketilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, bu popüler içeceğin sanıldığı kadar masum olmadığını söylüyor.

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Konuşulmayan yan etkiler: Uyumak uğruna ne kaybediyoruz?

Uyku ilaçları ya da bitkisel destekler kullanan pek çok kişi kusma, halsizlik, saç dökülmesi gibi yan etkileri yaşasa da bunları paylaşmıyor. İlacın etkisi geçince kilolar geri geliyor, uyku tekrar bozuluyor. Sosyal medyada anlatılanlar çoğu zaman eksik, hatta yanıltıcı.

İzmir’den Cinsel İstismarla Mücadele Seferberliği

​İzmir Yaşam Boyu Destek Akademisi gerçekleştirdiği BANA DOKUNMA Projesi ile çocuklara karşı uygulanan cinsel istismar suçlarına karşı savaş açtı.